Brukslydnadskurs

Vi har gått brukslydnadskurs för Karin Haglund i två dagar. En mycket givande kurs, som gav massor av bra tips och mycket inspiration för fortsatt träning. Det sistnämnda är inte minst viktigt 🙂

Lykke och jag jobbade med fritt följ, vänstersvängar mest. Här gäller det att jobba med bakdelskontrollen och får vi bara till det, så ska nog vändningar på stället och stegförflyttningar också lösa sig. Ska också se till att Lykke följer mitt vänsterben lite bättre, så att hon inte hamnar för långt fram, vilket man kan ha nytta av i krypet också.

Krypövningar blev det också. Här ska vi jobba med kontakt och se till att armbågarna är kvar i marken. Hjälpen här blir omvänt lockande.

Inkallning med ställande och läggande. Här ska vi gå tillbaks till det vi gjorde i början, d v s ha en leksak bakom Lykke när jag kallar in. Skillnaden blir att hon ibland ska springa hela vägen tillbaks till mig och sen skickas på leksaken, ibland blir det ett varsågod och då ska hon vända på sträckan och hämta leksaken. En 3:e variant blir att hon vid olika punkter på sträckan får ett ”hopp-och-lek” vilket betyder att hon ska springa till mig och få en likadan leksak.

Lykke_saktagaendeÄven i framförgåendet backade vi till grundövningar. Stå och ”tomglo” framför mig. Kast av godis över huvudet på Lykke och en rättmarkör när godisbiten har landat. När jag börjar gå ska Lykke röra sig utan att jag kommenderar! Träna utskicket med godis på targetsticka och avvakta om Lykke därefter utan kommando tar några steg igenom gruppen när jag rör mig framåt. Gruppen ska flyttas ofta!

Hoppet är ju ett litet bekymmer för oss, då Lykke hoppar av på mitt kommando, oavsett var hon sitter! Här byggde vi ett bredare hinder, vilket gjorde att Lykke faktiskt funderade lite över var hon skulle hoppa av. Fick tipset att prata med någon agilityperson som är lite nörd på hoppteknik! En sådan har säkert massor av goda råd!

Det blev en seLykke_tungenssion med tungapportering också och vi lyckades få till både snabbt gripande och full fart hem, genom att inte kräva avlämningar utan direkt belöna med leksak (svansbollen!) Lade också ut tungapporten på ca 25 meter och när Lykke sprang ut mot den, så backade jag ytterligare några steg.

Nu är vi sugna på att träna lydnad igen och så måste vi ju komma igång med spårträningen. Det ska nog gå bra, för Candy har ju vuxit till sig och orkar vara med längre och framförallt så klarar hon att ligga i bilen utan att Lykke ligger där.Candi12veckor

Candy var med hela helgen och skötte sig utmärkt. Stundtals var hon alldeles fascinerad av det som hände ute på lydnadsplanen 🙂