Om mig

Helene heter jag och bor i Hjärup, en by mitt emellan Lund och Malmö. LykkeochjagÄr född och uppvuxen i Blekinge, Ronneby (hjärtat i Sveriges trädgård). Flyttade till Lund i samband med studier i början av 70-talet och och blev kvar, men saknar fortfarande naturen i Blekinge. Men annars är det bra här i Skåne 🙂

Jag har jobbat på Alfa Laval i Lund från 1978 till 2013. De sista 10 åren jobbade jag på Application Management, vilket innebar att jag sysslade med support av administrativa system och även en del utveckling. Trivdes mycket bra med detta då det innebar ett ständigt lärande.

Mitt intresse för djur och hundar och hästar i synnerhet, började tidigt. Min första hund fick jag först när jag var 15 år, vilket väl innebar att jag hade tjatat i minst i 7 år. Jag ville ha en boxer, men det blev en mellanpudel! Världens bästa pudel, Ludde.  Med Ludde tränade jag lydnad och spår på Ronneby Brukshundklubb.

valpar_26juni_BNästa hund blev min alldeles egen, en engelsk springer spaniel, Alex. Han inköptes exakt på det sätt, som man inte ska köpa hund. En annons i SDS på en väldigt billig hund, 4 mån och redan omplacerad 2 gånger. Men det gick bra. Med Alex tränade jag lydnad på Lunds Brukshundklubb. I Lunds BK:s regi gick jag också instruktörskurs I, 1979.

I samband med att Nelson kom till familjen 1994 blev jag medlem i Lomma Brukshundklubb och är fortfarande. Med Nelson har jag tränat spår och lydnad och i början blev det också lite jaktträning, men det föll oss inte riktigt i smaken. (Läs: Nelson tyckte inte om att apportera!)

Prispallen_lydnad

2002 kom Zico in i mitt liv och då väcktes intresset för sök och även retrieverjakt. Jättekul!
Tyvärr blev det ingen jaktkarriär för Zico:s del, då hans lust att apportera vilt inte var särskilt stor. Men det har blivit många spår- och söktävlingar och även lydnadstävlingar, under årens lopp.

2011 utökades flocken med Lykke, en härlig ”liten” tik från Skattkammarens kennel.
Med Lykke tränar jag jakt, spår, uppletande och lydnad med blandade framgångar. Just nu koncentrerar vi oss på jaktprov och bruksprov och hoppas få till en 1:a i ÖKL och ett Cert (eller helst fler) i Bruks Spår.

2016 flyttade lilla Candy hit – även hon från Skattkammarens kennel. Hon var liten när hon kom, men det är hon inte längre … En högbent tös med mycket ös 🙂

I Lomma Brukshundklubb har jag varit aktiv i tävlingssektorn under många år och därefter varit ansvarig för hemsidan, informationsbladet och medlemsregistret. Jag har även utbildat mig till tävlingssekreterare(199?) och tävlingsledare i bruks och lydnad (2009). Under 2013/2014 gick jag en utbildning för att bli instruktör i tävlingslydnad och blev examinerad våren 2014 och har därefter haft ett antal kurser.Selfie_1

Så när jag inte tränar eller tävlar med Lykke och Candy , så är jag engagerad i klubbens tävlingar och håller kurser i tävlingslydnad.